De beste plek ter wereld

Van Belgische matrassen tot de beste plek ter wereld

Miljoenen mensen kunnen elke nacht opnieuw zachtjes wegdromen en genieten van een verkwikkende nachtrust dankzij Beka®. Voor de familie Bekaert, de grondleggers van het Belgische matrassenmerk, begon het allemaal in 1935, in een kleine ijzerwinkel in Zwevegem. Hun liefde voor wegdromen in alle comfort geeft ons nog steeds richting. Al 85 jaar is Beka® onderweg. De bestemming? Het ultieme slaapcomfort op de beste plek ter wereld. 

 1. 2018

  Frisse look

  Beka® frist zijn logo op en zet voortaan koers richting ‘De beste plek ter wereld’. Een hedendaagse benadering waarin het welbehagen en het slaapcomfort van de klant centraal staan. Perfect passend bij tijden waarin meer en meer mensen snakken naar een plaats waar ze de drukte van alledag van hen afglijdt.

  Nieuw logo Beka<sup>®</sup>
 2. 2001 - 2018

  Kwaliteit en verbetering

  Beka® werkt continu aan de kwaliteit en verbetering van haar producten. Dit alles enkel en alleen om elke klant het allerbeste slaapcomfort te bieden.

 3. 2001

  Rebranding

  Door een rebranding groeien de drie kittens van het logo uit tot zelfbewuste katten. 2001 staat in de Beka®-geschiedenis voor een dynamischer, maar ook sensueler en zachter Beka®. Er vindt een accentverschuiving in de collecties plaats. En dat zie en voel je.

  Logo Beka<sup>®</sup>
 4. 1998

  Hofleverancier van België

  Beka® wordt Gebrevetteerde Hofleverancier van België. Een voorrecht omdat de titel, toegekend door Zijne Majesteit de Koning, een bewijs is van het vertrouwen dat in de leverancier wordt gesteld, alsook van de kwaliteit van de diensten en producten die door hem worden verleend en geleverd. Een verplichting, omdat de Gebrevetteerde Leverancier aan het Belgische Hof de aangegane verbintenis dient na te leven, wat betekent dat hij, voor elk aspect van zijn onderneming, de perfectie moet nastreven.

  Hofleverancier van België
 5. 1994

  Europees marktleider

  De groep Recticel stelt inmiddels ruim 7.000 mensen te werk en realiseert een omzet van ongeveer 13 miljard Belgische Frank. Hiermee is Recticel marktleider in Europa. De divisie Bedding is goed voor ongeveer 30% voor de totale groepsomzet en herbergt inmiddels in België de merken: Acor, Beka en Bultex® matrassen.

 6. 1989

  Recticel

  De beddenactiviteiten, de merknaam en het logo van Beka® worden overgenomen door de Groep Recticel. Vanaf nu wordt er een nieuwe koers gevaren: voor de Beka® verenmatrassen worden ook aangepaste lattenbodems ontworpen. Dit jaar start Beka® voor het eerst met een nationale reclamecampagne op radio en tv.

  Logo Recticel
 7. 1979

  Vergroting omzet

  Elke dag rollen er zo’n 500 matrassen van de band. Beka® blijft groeien en behaalt een omzet van 1 miljard Belgische Frank.

 8. 1961 - 1962

  Nieuwe productie-eenheid

  Beka® fuseert met Tréfilerie Leon Ruisbroek en Simmons België. Het resultaat? Twee jaren van enorme groei: er duiken showrooms op in Brussel, Luik en Antwerpen, nieuwe kantoren in Duitsland en Frankrijk, een terrein van 17 hectare met fabriekshallen en een meubelafdeling.

 9. 1950 - 1956

  Trendsetter

  Beka® is een trendsetter en voelt dat innovatie en technologie de toekomst zijn. De aankoop van een oven van 40 meter brengt matrassen die langer meegaan en meer slaapcomfort bieden, elke nacht opnieuw. Bij Beka® wordt ook een van de vijf eerste computers in België aangeschaft.

 10. 1935 - 1936

  De eerste verenmatras van staaldraad is al snel een feit. De familie Bekaert geeft haar producten voortaan een naam. Een van die producten is Beka. Een jaar later krijgt het merk Beka® een eigen logo met drie slapende katjes.

  Logo Beka<sup>®</sup>
 11. 1927

  Atelier Bousson

  De familie Bekaert gooit het over een heel andere boeg. Van zeer hard naar heerlijk zacht. Ze nemen het atelier Bousson in Ruisbroek over. De ‘beste plek ter wereld’ ontstaat.

 12. 1914 - 1918

  Gouden zaken

  Tijdens de Eerste Wereldoorlog is prikkeldraad enorm gewild in België. De familie Bekaert kent een enorm succes.

 13. 1880

  Leon Bekaert

  In het Vlaamse Zwevegem hoort Leon Bekaert over prikkeldraad. Hij raakt geïnspireerd en start algauw zijn succesverhaal.

  Leon Bekaert
 14. 1868

  Uitvinding prikkeldraad

  Enkele knappe koppen uit het Amerikaanse Illinois vinden prikkeldraad uit.

  Uitvinding prikkeldraad