De Beka®-boxspringcollectie: toonbeeld van slim slaapcomfortdesign

Zalig slaapcomfort mag ook gezien worden, vinden we bij Beka®. Daarom doet het ons zoveel plezier dat we heel regelmatig complimenten krijgen over de looks van onze boxsprings. Je kan ze aanpassen qua formaat, vorm en aankleding en toch zien onze bedden er altijd betoverend uit. Hoe dat kan? Dankzij het vakmanschap van onze designpartners en van de Beka®-beddenmakers.

Basis van ons boxspringdesign: jij en je slaap

Het begint allemaal bij jou, bij de mens die in onze bedden slaapt. Axel Enthoven, Belgische topdesigner met wie Beka® samenwerkt, legt het zo uit: “We ontwikkelen niet alleen het concept, maar voeren ook een ergonomische analyse uit. Het moet er niet alleen goed uitzien, maar ook goed aanvoelen voor wie in de boxspring slaapt. In de landen waar Beka® wordt verkocht, durven die slapers wel eens te verschillen. We moeten dus ook rekening houden met de slaapculturen in die verschillende landen en het verschil in lengte van de klanten. Zo zijn Nederlanders bijvoorbeeld groter dan Belgen.”

Schoonheid zit in de details

Alle bedden moeten er in alle mogelijke afmetingen even goed uitzien en voldoen aan dezelfde hoge Beka®-kwaliteitsstandaard. Enthoven: “We hebben geen enkele toegeving gedaan: de bedden zijn van hoge kwaliteit, en dat zie je vooral aan de details. We hebben lang nagedacht over de dikte en de vorm van de stiksels, over de knopen, over de verhouding tussen de matras en de boxspring, enz.”

Alle afdelingen denken en doen mee tijdens het creatieproces

De verschillende afdelingen van Beka® werken van in de ontwerpfase van een nieuwe boxspring. Zo was bijvoorbeeld de researchafdeling nauw betrokken bij de ontwikkeling van de geluidsisolerende panelen die in het akoestische hoofdbord van de boxsprings verwerkt zitten.

Heel veel keuzemogelijkheden …

Heel veel keuzemogelijkheden …

Elke Beka®-boxspring heeft zijn eigen en duidelijk omlijnde identiteit. Deze wordt bepaald door de bekleding, de breedte en de afronding van de hoeken. Ook op vlak van stoffen biedt Beka® veel keuze. Ontwerper Victor Khramov, collega van Axel Enthoven, blikt terug op de stoffenzoektocht: “We keken naar mode- en meubelstoffen om daarna een uitgebalanceerde keuze te kunnen maken. We wilden niet alleen verschillende kleurtinten, maar ook verschillende texturen. We hebben zelfs versies met fluweel- en lederafwerking.” Ook voor de keuze van het hout voor de boxspringpoten ging men niet over één nacht ijs volgens Axel Enthoven: “We kozen mooi hout voor de poten, zoals walnoot en eik, we stemden de kleur van het stiksel af op de stof, we gebruikten ingetrokken knopen van kwaliteitshout. Het lijken misschien details, maar het zijn die elementen die het verschil maken.”

… en toch is het makkelijk kiezen

Ondanks – of net dankzij – al die variatie is het makkelijk om een Beka®-boxspring te kiezen die bij je slaapkamerstijl en identiteit past. Ga zelf maar eens op ontdekking in onze boxspringcollectie.