Analyse: je persoonlijkheid op basis van je slaaphouding.

Wat zegt je slaaphouding over je persoonlijkheid?

Wist je dat de houding waarin je naar dromenland gaat en je houding ‘s nachts enkele persoonlijkheidskenmerken onthullen? We leggen het uit aan de hand van een onderzoek van Chris Idzikowski, directeur van het Edinburgh Slaapcentrum.

De foetushouding 

Beschrijving: je ligt op je zij, benen opgetrokken tegen de borstkas. Zoals de naam het al zegt, is het dezelfde houding als een foetus in de buik van zijn moeder. In deze positie slapen, geeft veel mensen een kalmerend en beschermd gevoel.

Je karakter: mensen die op deze manier in slaap vallen, zijn doorgaans gevoelig en emotioneel. Op het eerste gezicht zijn ze zelfzeker, maar ze hebben een verlegen karakter en zijn tijdens eerste ontmoetingen nogal wantrouwig. Ze zijn bang om gekwetst te worden, maar ontdooien snel. Ze kunnen zeer intense relaties aanknopen.
 


Het blok 

Beschrijving: je ligt op je zij, benen uitgestrekt en armen langs je lichaam.

Je karakter: als je in deze positie slaapt, ben je een sociaal persoon en makkelijk in de omgang. Je vertrouwt mensen, soms zelfs te veel, wat je soms goedgelovig maakt. Je kan moeite hebben om alleen te zijn. 
 


De verlanger 

Beschrijving: je ligt op je zij, benen gestrekt en armen gestrekt voor je.

Je karakter: je bent een open en direct persoon, maar veeleisend in relaties. Je denkt na voordat je een beslissing neemt, want eenmaal je keuze gemaakt is, verander je niet van koers. 


De vrije val 

Beschrijving: je ligt op je buik, je hoofd naar een kant gedraaid en je armen onder het kussen.

Je karakter: je bent creatief, houdt van vrijheid en hebt een charismatische persoonlijkheid. Je bent impulsief en soms zelfs nerveus en gevoelig. Je hebt een sterk karakter en houdt niet van kritiek. 
 

De soldaat 

Beschrijving: je valt in slaap op je rug, benen gestrekt en armen langs je lichaam.

Je karakter: terughouden, zwijgzaam en perfectionistisch zijn de belangrijkste karaktertrekken van mensen die in deze houding in slaap vallen. Ze zijn ook respectvol en beschermend ten opzichte van hun dierbaren. 
 

De zeester 

Beschrijving: je ligt op je rug, benen uitgestrekt en armen rond je hoofdkussen.

Je karakter: deze houding wordt aangenomen door empathische personen die goed kunnen luisteren. Ze staan altijd klaar om anderen te helpen. Het zijn zeer intuïtieve mensen.

Deze analyses zijn geen exacte wetenschap en zeker geen algemeenheid. Misschien herken je jezelf dus niet in deze beschrijvingen. 


Een goede houding kiezen

 Wat je zeker moet onthouden, is dat het belangrijk is een positie te kiezen waarin je je goed voelt om te slapen. Dat betekent een houding waarin je ‘s ochtends niet met spierpijn wakker wordt. Aarzel daarom niet om ons artikel te lezen over de 5 houdingen voor een optimale slaap.

Maak bovendien van je bed de mooiste plek ter wereld en investeer in een kwaliteitsbed. Dat is essentieel voor een goede nachtrust. Beka® heeft een ruim gamma aan kwaliteitsmatrassen (ergonomische matrassen), hoofdkussens en bedbodems. Ontdek ook onze boxsprings en bedden met opbergruimte. Als je twijfelt bij hett grote aanbod, neem dan contact op met een van onze verkooppunten. Onze Beka®-experts maken je wegwijs in de keuze van je bed, rekening houdend met je lichaamsbouw en noden. 

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier