Comfort matras

Comfort matras

Wat is een comfort matras?

Een comfort matras biedt de perfecte slaapervaring volgens jouw behoeften. Zo maak jij van je bed de beste plek ter wereld. Bij het kiezen van jouw nieuwe comfort ergonomische matras, dien je rekening te houden met de verschillende comfortzones en de materialen waaruit de matras opgebouwd is. Bovendien is jouw comfort matras grotendeels vervaardigd uit duurzame materialen, met respect voor het milieu. Zo zijn de comfort matrassen van Beka®steeds gemaakt van innovatieve materialen zoals GELTEX®, een honingraatschuim dat zich zet naar jouw lichaamsvormen.

Naast GELTEX® kan je comfort matras ook gemaakt worden met comfortschuim, zachte latex, Sensus®, Climawatt® of zelfs zijde, kasjmier of wol. De matrassen van BEKA® kunnen verder twee soorten pocketveren bevatten in hun kern. Zo kan je kiezen tussen standaard pocketveren of zandloperveren (Temporis-pocketveren). Beide soorten bieden een optimale ondersteuning van de belangrijkste punten in je lichaam voor de best mogelijke nachtrust.

Welke comfortzones heeft een matras?

Een comfort matras heeft 7 ergonomische zones die jouw lichaam de hele nacht lang de juiste ondersteuning bieden. Afhankelijk van je slaaphouding is het belangrijk om de correcte delen van je lichaam te ondersteunen. Doordat je matras zich aanpast aan je natuurlijke houding, slaap je steeds met een rechte ruggengraat, een natuurlijke positie van je nek en een comfortabele positie van je benen en knieën.

Je comfort matras mag dan wel het belangrijkste onderdeel van je bed zijn, voor een goede nachtrust mag je zeker nog een stapje verder gaan. Wil je fris en monter aan de volgende dag beginnen, dan is een ergonomisch bed je beste keuze. Combineer je comfort matras dus zeker met een kwalitatieve bedbodem en eventueel een matrastopper. Een degelijke bedbodem biedt namelijk nog extra stevigheid en steun aan je matras en je lichaam tijdens de nacht.

Ontdek onze ergonomische matrassen
Comfort matras

Wanneer is mijn matras versleten?

Je comfort matras is gemaakt om lang mee te gaan, maar hoe weet je of je huidige matras aan vervanging toe is? Een matras is versleten als ze niet genoeg steun meer biedt of warmte en vocht niet meer voldoende afvoert. Hoe zwaarder je bent en hoe meer je transpireert tijdens de nacht, hoe sneller je matras zal verslijten. Ook is het aangeraden om je matras minstens twee keer per jaar eens om te draaien. Zo krijgt ze de kans om zich opnieuw te vervormen en blijven er geen bulten of deuken achter in je matras.

De gemiddelde levensduur van een matras is zo’n 10 jaar. Dat komt overeen met 30.000 uren in bed liggen en het maken van wel 150.000 bewegingen tijdens je slaap. Omgerekend komt dat neer op gemiddeld 40 bewegingen per nacht. Als jouw matras van degelijke kwaliteit is, kan ze echter zelfs nog langer meegaan dan 10 jaar. Toch vervangen de meeste mensen hun matras pas als ze geel of bruin uitslaat of gaat pluizen. Om je matras beter te beschermen en zo de levensduur te verlengen, kan je een matrastopper toevoegen. Niet alleen gaat je comfort matras zo langer mee, een matrastopper zorgt ook voor een extra comfortabele laag tijdens je slaap. Zo kan je de drukke dag die komt zeker aan met een volledig opgeladen batterij.

Hoe kies ik de juiste comfort matras voor mijn lichaam en slaaphouding?

Beka® helpt je om van je bed de beste plek ter wereld te maken door een slaapsysteem te ontwerpen dat volledig op maat is van jouw levensstijl, lichaamsvorm, slaaphouding en je persoonlijke wensen. Met Choose&Snooze stel je zonder moeite het bed van je dromen samen. Kies zelf het hoofd- en voeteneinde, de materialen, bedbodem en de perfecte matras. Wedden dat je voortaan slaapt als een roosje in je nieuwe bed? Om je te helpen bij het vinden van de perfecte comfort matras voor jouw lichaam en slaaphouding, kan je simpelweg de vragen in onze matras configurator beantwoorden. Zo ontdek je meteen welke matras bij jouw profiel past.

Vind je ergonomische matras
Comfort matras

Vraag raad aan onze experts

Heb je nog vragen over je comfort matras of wil je de verschillende soorten matrassen van Beka® uitproberen? Kom dan zeker eens langs in een van onze verkooppunten en vraag advies aan een van de Beka®-experten in de winkel. Zij staan je maar al te graag bij in de keuze van je nieuwe bed of matras.

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier