Dikke matras

Dikke matras

Kies de dikke matras die bij jouw lichaam past

De meeste mensen kiezen voor een matras met standaard dikte van 16 tot 18 centimeter. Toch kan je ook kiezen voor extra comfort. Als we het hebben over een dikke matras, spreken we van een exemplaar dat tussen de 20 en 25 centimeter hoog is. Maar hoe bepaal je of een iets dikke matras voor jou is?

Wanneer kies ik voor een dikke matras?

De dikte van je ergonomische matras speelt een belangrijke rol in de kwaliteit van je slaap. Om van jouw bed de beste plek ter wereld te maken, heb je een matras nodig die aangepast is aan jouw slaaphouding en lichaamsvorm. Als je langere tijd slaapt op een matras die niet aangepast is aan de positie waarin je slaapt, dan kan je rug- of nekklachten ontwikkelen.

Voor mensen die op hun rug slapen, is een matras met een standaard dikte meer dan voldoende. Slaap je echter voornamelijk op je zij, dan kies je beter voor een dikke matras om te kunnen slapen met een rechte ruggengraat. Wie het liefst op zijn of haar buik slaapt, kan gerust voor een dunnere matras kiezen. Voor hen is de dikte van hun hoofdkussen voornamelijk van belang. De eerste stap bij je keuze voor een dikke matras is dus het achterhalen van je slaaphouding.

Een dikke matras is verder aan te raden voor mensen die iets zwaarder zijn. Ze biedt meer steun op belangrijke plekken zoals de schouders en heupen. Ook oudere mensen hebben eerder baat bij een dikke matras. Doordat je hoger zit, raak je in de ochtend makkelijker uit bed en belast je je rug en knieën niet bij het opstaan.

Met enkel een dikke matras ben je niet veel als de rest van je bed niet ergonomisch is. Combineer je dikke matras dus zeker met een kwalitatieve bedbodem en eventueel een matrastopper. Zo creëer je een heerlijke plek om ’s nachts de batterijen weer volledig op te laden. Voortaan begin je helemaal uitgerust aan een nieuwe dag en sta je zonder problemen op om aan je drukke dag te beginnen.

Ontdek onze ergonomische matrassen
Dikke matras

Hoe kies ik het perfecte bed in combinatie met een dikke matras?

Beka® helpt je om van je bed de beste plek ter wereld te maken door een slaapsysteem samen te stellen dat volledig op maat is van jouw levensstijl, lichaamsvorm, slaaphouding en je persoonlijke wensen. Daarvoor gebruik je de slaapdriehoek die stelt dat een kwalitatief slaapsysteem aan drie vereisten moet voldoen :

  1. Drukverdeling
    Jouw gewicht moet gelijkmatig verdeeld zijn over je matras zodat je zonder klachten uit bed kan komen na een nachtje slapen.
  2. Ventilatie
    Tijdens de nacht voert je lichaam vocht af in de vorm van zweet. Om comfortabel te slapen, moet je beddengoed daarom voor zoveel mogelijk ventilatie zorgen.
  3. Lichaamsondersteuning
    Een ergonomische matras biedt ondersteuning op de juiste plekken op basis van je slaaphouding.

Om jouw slaapcomfort te garanderen, ontwikkelde Beka® GELTEX®, een innovatief honingraatschuim dat aan de drie bovenstaande criteria voldoet om je de perfecte matras te bieden. Bovendien is jouw dikke matras vervaardigd uit duurzame materialen, met respect voor het milieu.

Naast GELTEX® kan je dikke matras ook gemaakt worden met comfortschuim, zachte latex, Sensus®, Climawatt® of zelfs zijde, kasjmier of wol. Elk materiaal heeft zo zijn voordelen, dus laat je zeker informeren en kies het materiaal dat voor jou het prettigst aanvoelt om op te slapen.

De matrassen van BEKA® kunnen twee soorten pocketveren bevatten in hun kern. Zo kan je kiezen tussen standaard pocketveren of zandloperveren (Temporis-pocketveren). Beide soorten bieden een optimale ondersteuning voor de best mogelijke nachtrust.

Ontdek onze ergonomische matrassen
Dikke matras

Kies de dikke matras die perfect bij jou past

De ergonomische matrassen van Beka® zijn stuk voor stuk aangepast aan je levensstijl en slaaphouding, maar hoe vind je de juiste matrasdikte? Is een dikke matras wel iets voor jou?

Om je te helpen bij het maken van je keuze voor een dikke matras of een standaard exemplaar, kan je de vragen in onze matras configurator beantwoorden en zo snel het slaapsysteem vinden dat bij jou past en waarmee jij zal slapen als een roosje.

Vind je ergonomische matras
Dikke matras

Vraag raad aan onze experts

Wil je weten hoe zo’n dikke matras aanvoelt? Kom ze dan eerst eens uitproberen in een van onze verkooppunten. Hulp nodig? Vraag advies aan een van de Beka® expert in de winkel.

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier