Matras 140x210

Matras 140x210

Waar vind je een extra lange matras 140x210?

De standaardlengte van een matras is 200 centimeter, maar voor de gemiddelde Nederlander kan dat wat te kort zijn. Je hebt dan een extra lange matras nodig. Wil je bovendien zeker zijn van genoeg ruimte tijdens de nacht, dan is een matras 140x210 precies wat je nodig hebt. Zo’n matras voor lange mensen biedt jou het nodige comfort zodat je bed de beste plek ter wereld wordt. Een te kort bed of te korte matras kan namelijk snel voor rugklachten zorgen. Als je te lang bent voor je matras, ga je automatisch je benen meer optrekken en in een verkrampte houding slapen. Een ergonomische matras 140x210 is dan de perfecte oplossing.

Jouw ideale matras is minstens 20 centimer langer dan jij. Met een matras 140x210 heb je bovendien ook in de breedte voldoende ruimte. Deel je het bed met je partner? Dan kijk je misschien beter naar een extra brede tweepersoonsmatras of twee aparte matrassen.

Welke matras het meest geschikt is voor jou, hangt af van jouw lichaamsbouw. Niet alleen je gewicht speelt daarbij een rol, maar dus ook je lengte. Een Bekaâ-matras 140x210 heeft altijd 7 ergonomische zones die je lichaam op de voornaamste punten de juiste steun geven tijdens het slapen. Ongeacht je lengte, past de matras zich aan jouw lichaam en slaaphouding aan zodat je rug en nek steeds in een natuurlijke houding liggen. Een matras in comfortschuim veert goed mee met je lichaam en vormt een aangename cocon op basis van je houding.

Ontdek onze ergonomische matrassen
Matras 140x210

Hoe kies ik een goede matras 140x210?

Een matras 140x210 is geen standaardmaat, maar bij Beka® kan je ook voor dit formaat toch steeds kiezen uit verschillende materialen naargelang jouw wensen. Naast het innovatieve materiaal GELTEX®, een honingraatschuim dat zich aanpast aan je lichaamsvorm, kan je matras ook gemaakt worden met comfortschuim, zachte latex, Sensus®, Climawatt® of zelfs zijde, kasjmier of wol. De matrassen van BEKA® kunnen verder twee soorten pocketveren bevatten in hun kern. Zo kan je kiezen tussen standaard pocketveren of zandloperveren (Temporis-pocketveren).

Welk materiaal het meest geschikt is voor jou, hangt sterk af van je persoonlijke behoeften. Sommige mensen hebben het ’s nachts steeds te warm en zweten regelmatig in bed. Om comfortabel te slapen, kies je dan beter voor goed ventilerend materiaal dat het vocht afvoert. Wie het eerder te koud heeft, kan kiezen voor materiaal dat de warmte extra goed vasthoudt.

Je vindt dus zeker een matras voor lange mensen die de beste ondersteuning biedt voor jouw lichaam en zorgt voor een aangenaam slaapcomfort. Daarnaast kan je altijd je matras 140x210 combineren met een kwalitatieve bedbodem en een zachte matrastopper. Zo bescherm je niet alleen je nieuwe matras, je voegt ook nog een extra laagje comfort toe om fris als een hoentje aan de nieuwe dag te beginnen.

Waar vind ik een bed voor lange mensen?

Met enkel een matras 140x210 ben je natuurlijk nog niet zeker van een comfortabele nacht. Ook de rest van je bed moet afgestemd zijn op je lengte en voldoende ruimte bieden. Zo is het belangrijk om een bedbodem te kiezen die je volledige lichaam de nodige steun geeft op de belangrijkste punten. En ook de hoogte van je bed speelt een rol. Beka® helpt je daarom om van jouw bed de beste plek ter wereld te maken door een slaapsysteem te ontwerpen dat volledig op maat van jouw lichaam kan afgesteld worden.

Analyseer je levensstijl, lichaamsvorm, slaaphouding en behoeften en stel met Choose&Snooze het bed van je dromen samen. Kies het hoofd- en voeteneinde, de materialen, bedbodem en jouw matras 140x210 uit het aanbod van Beka®. Beantwoord een aantal belangrijke vragen in onze matras configurator en ontdek welke matras het meest geschikt is voor jouw lichaam. Zo slaap je voortaan elke nacht als een roosje in jouw Beka®-bed.

Vind je ergonomische matras
Matras 140x210

Vraag raad aan onze experts

Wil je graag je toekomstige matras 140x210 eerst eens uittesten? Kom dan zeker eens langs in een van onze verkooppunten en ontdek welke matras voor lange mensen bij jou past. Aarzel niet om advies te vragen aan een van de Beka®-experten in de winkel. Zij staan je maar al te graag bij in de keuze van je nieuwe bed of matras.

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier