Matras 180x200

Matras 180x200

Goede redenen om te opteren voor een matras 180x200

Een goedgevulde dag achter de rug? Dan is het altijd fijn om je in de cocon van je slaapkamer terug te trekken. Je bed is je favoriete toevluchtsoord, waar je heerlijk kunt ontspannen en van een verkwikkende nachtrust geniet. Toch kan het voorvallen dat je ’s nachts minder goed slaapt, ondanks de hoogwaardige kwaliteit van de beste pocketvering ergonomische matras die je op de kop kon tikken. De reden hoef je niet zo ver te gaan zoeken. Sommige mensen liggen onbewust te woelen in bed. Als je partner zo’n rusteloze persoon is, kan dat voor jouw nachtrust wel gevolgen hebben. Met een matras 180x200 vang je dat eenvoudig op. Meer ruimte betekent ook meer afstand. Dat vertaalt zich in minder hinder voor een partner die naast een woeler in bed moet slapen.

Een andere reden om voor een matras 180x200 te opteren, is wanneer een van beiden iets zwaarlijviger is. Als je matras dan niet breed genoeg is, moet die de druk van je lichaam over een kleiner oppervlak gaan verdelen. Hierdoor kan een soort kuilvorming ontstaan, wat niet altijd echt aangenaam en zeker niet comfortabel is om goed te slapen. Kies je in een dergelijk geval voor een matras 180x200, dan biedt Beka® jou een andere optie om je nieuwe matras nog comfortabeler te maken. Het model Cosmopolitan, een hoesmatras met pocketverenkern, is hier een mooi voorbeeld van. Als je voor de duo-uitvoering opteert, kun je de matras verder personaliseren op gebied van ligcomfort. Uit de drie beschikbare opties, soft, medium en firm, kies je bijvoorbeeld welke kant je medium wenst en welke kant je liever firm hebt, in functie van het gewicht van de persoon die aan die kant slaapt. Dat verbetert je slaapkwaliteit nog meer, en maakt van je matras 180x200 een perfecte keuze om samen van een welverdiende nachtrust te genieten.

Maar ook als je ’s nachts niet bijzonder gestoord wordt door de bewegingen van je partner, verdient een matras 180x200 de voorkeur als je slaapkamer ruim genoeg is. Het feit dat je meer ruimte in bed hebt, verhoogt het welzijnsgevoel in je slaap en maakt je onbewust rustiger. De spanningen en stress glijden zo van je af en maken plaats voor een weldadig gevoel van ontspanning. Een gezonde geest in een gezond lichaam, wisten ze al in de Oudheid. En met een matras 180x200 help je alvast die gezonde geest te bevorderen. De volgende ochtend voel je gewoon het verschil : je bent er weer helemaal klaar voor.

Matras 180x200

De voordelen van een matras 180x200 van Beka® in een notendop

In eerste instantie zijn luxematrassen van Beka® een garantie voor topkwaliteit. Of je nu opteert voor een matras met een kern van GELTEX® of van pocketveren, reken maar dat je lichaam perfect ondersteund wordt. Een goede lighouding voorkomt lichamelijke klachten en bevordert de kwaliteit van je slaap. En daar draait het natuurlijk allemaal om als je je ’s avonds vermoeid op bed neervlijt.

Het voordeel bij uitstek van een matras 180x200 schuilt echter in de comfortabel ruime afmetingen. Door de matras breder te maken dan de standaard 160 cm voor tweepersoonsbedden, heb je meer bewegingsruimte en lig je onafhankelijker. Als je een onrustige slaper bent, dan heeft je partner alle baat bij wat meer ruimte. Of omgekeerd, als je partner een groter gewicht heeft dan een doorsneepersoon, dan los je slaapproblemen eenvoudig op door te kiezen voor een matras 180x200. Meer plaats in bed staat synoniem voor meer rust, wat zich in een betere nachtrust vertaalt.

Maar de matras 180x200 van Beka® heeft nog andere troeven om mee uit te pakken. Een model kies je bij ons niet blindelings. De vele opties staan netjes volgens model gerangschikt in onze overzichtelijke brochure. Zo pas je jouw keuze aan jouw specifieke noden aan. Een gekend probleem is een goede matras vinden wanneer je allergisch bent voor huismijt of andere stoffen. In onze brochure zie je in een oogopslag welke modellen voor jou het meest geschikt zijn, in functie van jouw allergieën. Bovendien is het ligcomfort bij de meeste modellen personaliseerbaar : kies uit de opties soft, medium of firm en bepaal zelf welke kant van je matras welk ligcomfort moet verzekeren.

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier