Matras 180x220

Matras 180x220

Waarom kiezen voor een matras 180x220?

Geniet jij er ook zo van om veel ruimte te hebben in bed? Om je zoveel je maar wil te kunnen omdraaien of languit in bed te kunnen liggen met alle plek die je kan wensen? Dan heb jij een extra grote matras 180x220 nodig! De standaardlengte van een matras is 200 centimeter, maar voor de gemiddelde Nederlander is dat vaak te kort. Deel je bovendien het bed met je partner, dan wil je misschien ook in de breedte voldoende ruimte om comfortabel te slapen. Een matras 180x220 is veruit de grootste maat die je kan vinden. Ter vergelijking : een Amerikaans ‘kingsize’ bed heeft een matras van 180x200. Die extra 20 centimeter lengte, vormen het verschil tussen een comfortabele nacht en eventuele nek- of rugklachten. Als je te lang bent voor je ergonomische matras, ga je namelijk automatisch je benen meer optrekken en in een verkrampte houding slapen.

Een matras 180x220 wordt doorgaans gekozen om comfortabel het bed te delen met je partner. Wie een kleinere matras deelt met zijn of haar partner, stoot namelijk vaak op een aantal ongemakken. Je slaap kan verstoord worden door de bewegingen van die andere persoon, je hebt minder bewegingsruimte of jullie hebben elk een andere slaaphouding. Met een matras 180x220 merk je hier doorgaans minder van. Toch is het belangrijk jullie matras 180x220 af te stemmen op de behoeften van jullie allebei. De keuze voor een nieuwe matras is namelijk afhankelijk van jullie lichaamsbouw, slaaphouding en behoeften.

Ontdek onze ergonomische matrassen
Matras 180x220

Hoe kies ik een matras 180x220 voor mij en mijn partner?

De keuze voor een degelijke matras is zeer individueel. Het is dus belangrijk om goed te overleggen met je partner om de juiste matras 180x220 te vinden voor jullie beiden. Jij kan een voorkeur hebben voor een harde matras, terwijl je partner liever slaapt op een zachte matras. Dan is het bij de keuze voor een nieuwe matras belangrijk om te kijken naar de drukpunten en ondersteuning. Een Bekaâ-matras 180x220 heeft 7 ergonomische zones die jouw lichaam op de juiste plekken ondersteunen. Bij de aankoop van een nieuwe matras, moeten jij en je partner dus nagaan of deze 7 ergonomische zones voor beiden voldoende slaapcomfort bieden.

Daarnaast zullen jullie ook overeen moeten komen wat betreft het materaal waaruit jullie matras 180x220 bestaat. Bij Beka® kan je steeds kiezen uit verschillende materialen naargelang jouw wensen. Zo bieden we het innovatieve materiaal GELTEX®, een honingraatschuim dat zich aanpast aan je lichaamsvorm. Ongeacht hoe vaak jouw partner zich omdraait tijdens de nacht, jij zal er helemaal niets van voelen. Daarnaast kan je matras ook gemaakt worden met comfortschuim, zachte latex, Sensus®, Climawatt® of zelfs zijde, kasjmier of wol. De matrassen van BEKA® kunnen verder twee soorten pocketveren bevatten in hun kern. Zo kan je kiezen tussen standaard pocketveren of zandloperveren (Temporis-pocketveren). Beide soorten bieden voldoende steun en zorgen voor een optimale ventilatie.

Stel het bed van jullie dromen samen

Zodra jullie overeengekomen zijn welke matras 180x220 het meest schikt is voor jullie nachtrust, kan je nog een stapje verder gaan door de rest van jullie bed aan jullie behoeften aan te passen. Kies bijvoorbeeld voor een kwalitatieve bedbodem en een zachte matrastopper om voor extra comfort te zorgen. Analyseer vervolgens jullie levensstijl, lichaamsvorm, slaaphouding en behoeften en stel met Choose&Snooze het perfecte bed samen. Kies het hoofd- en voeteneinde, de materialen, bedbodem en jouw matras 180x220 uit het aanbod van Beka®. De beste matras vind je vervolgens door een aantal belangrijke vragen te beantwoorden in onze matras configurator. Zo maak jij van je Beka®-bed de beste plek ter wereld.

Vind je ergonomische matras
Matras 180x220

Vraag raad aan onze experts

Om samen met je partner de beste matras 180x220 te vinden, is het belangrijk om allebei de verschillende soorten matrassen eens uit te proberen. Zo vinden jullie vast een matras die aan de behoeften van jou en je partner voldoet. Kom dus zeker eens langs in een van onze verkooppunten en ontdek welke matras bij jullie slaapgewoonten past. Aarzel niet om advies te vragen aan een van de Beka®-experten in de winkel. Zij staan je maar al te graag bij in de keuze van je nieuwe bed of matras en beantwoorden al jullie vragen over het delen van een matras 180x220.

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier