Welke matras kiezen?

Welke matras kiezen?

Waarop moet je letten bij het kiezen van een matras?

Als het tijd is voor een nieuwe matras, is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken. Maar welke matras kiezen? Wij lijsten graag de voornaamste criteria op waarmee je rekening dient te houden. Zo kies jij een matras die perfect bij je past en maak je van jouw bed de beste plek ter wereld. Hier moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe ergonomische matras :

 1. Je lengte
  Een matras is standaard 200 centimeter lang. Voor de meeste mensen is dat voldoende, maar in Nederland zijn we gemiddeld wat groter. Dan kan je dus beter kiezen voor een matras van 210 of zelfs 220 centimeter lang. Je perfecte matras is liefst zo’n 20 centimeter langer dan jij om comfortabel te kunnen slapen.
 2. Je breedte
  Naast lengte, is ook de breedte van je lichaam doorslaggevend bij het kiezen van een matras en bed. Een standaard eenpersoonsmatras is 90 centimeter breed, maar wie veel beweegt in bed, kiest beter voor 100 centimeter. Nog moeilijker wordt het als je een tweepersoonsmatras gaat kiezen voor jou en je partner. Bedenk goed hoeveel ruimte jullie willen en of jullie misschien beter opteren voor twee aparte matrassen.
 3. Je gewicht
  Een tweede belangrijk aspect om te weten welke matras je moet kiezen, is je lichaamsgewicht. Hoe zwaarder je bent, hoe meer steun jouw matras moet bieden.
 4. Je lichaamstemperatuur
  Ben jij een echte koukleum in bed of heb je het juist regelmatig veel te warm? Dan is het belangrijk te onthouden dat niet alleen jouw donsdeken de temperatuur in je bed regelt. Ook het materiaal waaruit je matras gemaakt is, speelt een belangrijke rol. Een matras uit latex of comfortschuim houdt de warmte langer vast, terwijl een matras met pocketveren beter ventileert. Per nacht verliezen we soms tot wel een halve liter transpiratie. De nodige verluchting is dus geen overbodige luxe. Bij Beka®kan je kiezen voor het innovatie GELTEX®, maar ook voor comfortschuim, zachte latex, Sensus®, Climawatt® of zelfs zijde, kasjmier of wol. De matrassen van BEKA® kunnen verder twee soorten pocketveren bevatten in hun kern. Zo kan je kiezen tussen standaard pocketveren of zandloperveren (Temporis-pocketveren). Wat jouw wensen ook zijn, er is altijd een matras die jou het optimale comfort biedt.
 5. Je slaaphouding
  De positie waarin jij slaapt, heeft een invloed op de keuze van jouw matras. Wie vaak op de rug of buik slaapt, heeft andere drukpunten dan wie doorgaans op de zij slaapt. Een goede matras biedt voldoende steun op de drukpunten van je lichaam naargelang je slaaphouding. Je Beka®-matras heeft 7 ergonomische zones die jouw lichaam de hele nacht lang de juiste ondersteuning bieden. Doordat je matras zich aanpast aan je natuurlijke houding, slaap je steeds met een rechte ruggengraat, een natuurlijke positie van je nek en een comfortabele positie van je benen en knieën.
 6. Eventuele rugklachten
  Als je bij het opstaan vaak last hebt van je rug, nek of schouders, dan slaap je misschien op een matras die niet geschikt is. Wie last heeft van rugklachten, kiest bijvoorbeeld beter voor een matras in comfortschuim die de druk op cruciale punten efficiënt verlaagt.
Ontdek onze ergonomische matrassen
Welke matras kiezen?

Welke matras kiezen bij rugpijn?

Zoals hierboven reeds aangehaald, is het enorm belangrijk om de juiste matras te kiezen tegen rugpijn. Een Beka®-matras uit comfortschuim met 7 ergonomische zones is je beste keuze om te genieten van een goede nachtrust en een ochtend zonder rugklachten. Combineer je ergonomische matras verder met een kwalitatieve bedbodem en eventueel een matrastopper. Een degelijke bedbodem biedt namelijk nog extra stevigheid en steun aan je matras en je lichaam tijdens de nacht. Zo begin je steeds klachtenvrij aan je nieuwe dag.

Hoe kies ik de juiste matras?

Om een antwoord te bieden op de vraag welke matras kiezen voor jouw lichaam en slaaphouding, kan je simpelweg de vragen in onze matras configurator beantwoorden. Op basis van je antwoorden krijg je de matrassen die aan jouw wensen voldoen. Zo ontdek je meteen welke matras bij jouw profiel past.

Vind je ergonomische matras
Welke matras kiezen?

Vraag raad aan onze experts

Weet je niet welke matras kiezen? Kom dan zeker eens langs in een van onze verkooppunten en vraag advies aan de Beka®-experten in de winkel.

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier