Sofie Noyen en haar familie.

Sofie Noyen: haar visie op de perfecte slaapkamer

Ontdek de tips van Sofie Noyen om jouw slaapkamer in te richten. We leggen je alles uit om van je kamer de mooiste plek ter wereld te maken.

Wie is Sofie Noyen?


Sofie Noyen is food- en interieurontwerpster. Ze studeerde eerst bedrijfskunde en begon daarna haar carrière bij een binnenhuisarchitecte. Daar leerde ze kleur en stijl te beheersen. Vervolgens ging ze werken voor Flamant, een bekend Belgisch interieurmerk. Uiteindelijk kwam ze via een bevriende producent in de wereld van decorbouw terecht. In deze functie ontwierp ze decoraties voor Beka®.

 

Haar decoratietips voor de slaapkamer

 
Geïnterviewd voor het Beka ®-magazine, deelt Sofie Noyen haar visie op de perfecte slaapkamer. Haar mantra voor decoratie is visuele 'rust'. In de slaapkamer geeft zij de voorkeur aan een sobere inrichting die gezelligheid en sereniteit combineert. Deze soberheid wordt weerspiegeld in de gekozen kleuren voor de muren (bijvoorbeeld duifgrijs).

Een andere tip is gedempte verlichting in plaats van felle verlichting. Het doel is een warme en geruststellende sfeer te creëren. Aarzel niet om een tapijt aan het voeteneind van het bed te leggen. Het is een luxe om de dag te kunnen beginnen met je eerste stappen op een zacht, aangenaam en warm materiaal.

Wat de inrichting betreft, houd je het beter het licht. Het is een goed idee om een kamer niet te overladen met meubels en decoratieve voorwerpen. Je moet je geest vrij kunnen maken als je gaat slapen. Als de kamer rommelig of slordig is, is het moeilijker om je hoofd leeg te maken. Dat is ook een van de principes van Feng Shui

Ten slotte is de keuze voor een kwaliteitsbed belangrijk voor de inrichting van de slaapkamer, maar ook vooral voor een goede nachtrust. Bij een kwaliteitsbed denken we aan de materiaalkeuze voor de lakens, maar ook aan de ergonomische matras, het hoofdkussen en de bedbodem. Dat zijn allemaal onderdelen die de kwaliteit van de slaap kunnen beïnvloeden.

 

Welk bed heeft Sofie Noyen gekozen?


Om goede nachten te garanderen, koos Sofie Noyen voor het merk Beka®. Na een bezoek aan de showroom om inspiratie op te doen, koos ze een klassieke boxspring (Box Cubic 25). Haar keuze ging al eerder uit naar een boxspring. Ze werd verleid door dat type bed vanwege de grootte en de daaruit voortvloeiende "hotelbed"-stijl.  Voor de kleur bleef ze in neutrale tinten door te kiezen voor Nevada Stone in combinatie met een houten frame en een hoofdbord van het model "Vienna". De poten zijn van eikenhout. Een goede keuze bij een vloer van hetzelfde materiaal.

Het bed is het middelpunt van de kamer. De rest van de decoratie laat het bed extra opvallen. Matzwarte leeslampen, aardkleurige linnen gordijnen, een vintage doos voor het opbergen van yoga-materiaal en een paar decoratieve elementen zoals een vaas op het nachtkastje. Kortom, Sofie Noyen heeft gekozen voor een sobere, maar elegante inrichting.

 

De voordelen van een Beka®-bed


De twee belangrijkste voordelen van een Beka®-bed zijn de kwaliteit en het uitgebreide gamma. Voor het eerste voordeel vertrouwen wij op kwaliteitsmaterialen (ergonomische matrassen, bedbodems, hoofdkussens, enz.) en unieke knowhow. 

Een ander voordeel is de keuze. Om van je kamer de mooiste plek ter wereld te maken , bieden wij je een breed scala aan mogelijkheden en samenstellingen voor je bed. Een selectie van stoffen, poten en hoofdeindes en kleuren die bij je slaapkamer passen. Wij bieden je zelfs de mogelijkheid om staaltjes van de stoffen te testen alvorens te kopen. Wij weten dat het kiezen van een bed belangrijk is en wij willen je de mogelijkheid geven om de beste keuze te maken volgens jouw behoeften en wensen.

Weet je niet welke matras kiezen? Afhankelijk van je morfologie en slaapgewoonten helpen onze adviseurs je en begeleiden ze je bij je keuze. Aarzel niet om langs te komen in een van onze verkooppunten om onze bedden te testen en deskundige aanbevelingen te krijgen.

Vind een Beka®-verkooppunt bij jou in de buurt

Ontdek hier