Zo houd jij je Beka®-matras in topvorm

Wil je slapen als een roos? Dan is het juiste matrasonderhoud heel belangrijk. Een matras heeft na tien jaar meestal zijn beste tijd gehad. Met de tips van Beka® houd jij je matras écht in topvorm en kun je jarenlang blijven genieten van optimaal slaapcomfort.

Beka<sup>®</sup>-bed

Lees de onderhoudsinstructies

Je matras is hét ingrediënt voor een goede nachtrust. Het is dus heel belangrijk om ‘m op de juiste manier te onderhouden. Daarom draagt elk GELTEX®-matras een etiket met specifieke instructies. Als je die volgt, kan er niets mislopen en garandeer jij een langere levensduur van je matras.

Bekijk ons aanbod GELTEX®-matrassen
Verlucht je matras

Verlucht je matras

De eerste stap naar een goed onderhouden GELTEX®-matras is elke dag verluchten. Je matras en beddengoed absorberen ’s nachts veel zweet. Open na het opstaan je raam en maak je bed niet meteen op. Zo blijven je lakens fris en voorkom je dat bacteriën zich hier thuis gaan voelen.

Volledig matrasonderhoud

Volledig matrasonderhoud

Het onderhoud van je matras neemt eigenlijk niet zoveel tijd in beslag. Een werkje dat je absoluut niet mag vergeten, is je matras elk seizoen draaien. Je GELTEX®-matras behoudt zo zijn veerkracht en ligcomfort. Daarnaast voorkom je dat je matras gaat doorzakken en je bevordert de ventilatie van je matras. Sommige GELTEX®-matrassen hebben een afritsbare hoes die de kern van de matras beschermt. Het beste is om deze hoes twee keer per jaar te wassen volgens de instructies op het waslabel. Het volledige matras elk jaar opfrissen is ook zeker een goed idee. Borstel of stofzuig je matras voorzichtig. Zo verwijder je het stof dat zich in de putjes en naden nestelde.

Matrasbeschermer of topmatras

Matrasbeschermer of topmatras

Je kunt je matras ook extra beschermen door te kiezen voor een matrasbeschermer. Je wast deze zeker minimaal twee keer per jaar voor de ultieme bescherming. Ook een topmatras kan hier helpen. Je geniet niet alleen van dat extra tikkeltje comfort, maar je verlengt ook de levensduur van je matras. Da’s pas zorgeloos slapen.

Bekijk onze topmatrassen
Beka<sup>®</sup>-matras

Vervang je matras tijdig

Een matras gaat natuurlijk niet eeuwig mee. Na tien jaar is het tijd om uit te kijken naar een nieuwe. Heb je advies nodig? Onze Beka®-slaapexperten staan klaar voor al je vragen. Neem snel contact op met de slaapexpert in jouw Beka®-verkooppunt.

Vind een winkel